gidgard

Senaste inläggen

Av Andréa - 6 februari 2013 22:45

Helt hysteriskt roligt! Jag satt på svenska-lektionen idag när isabella visade mig denna. Höll på att dö så roligt de va! xD

ANNONS
Av Andréa - 6 februari 2013 15:58

Nu när Januari har passerat och folk börjar inse att det kanske är dags att börja jobba inför beach 2013 så kan det vara bra att veta att även om du jobbar häcken av dig så kommer de största förändringarna ske om du ändrar på din kost och dina matvanor.  Jag har gott från att älska pizza och hamburgare till att föredra fettsnåla subways och gröna sallander. Men allt detta måste ske till en viss del. Om du byter från att gå från att äta på McDonals kanske4-5 gånger i veckan, sen också äta chips, godis, fet glass och drika läsk till att käka bönor, linfrö, en massor av olika grönsaker och inget vitt bröd eller pasta så kommer din mage säga ifrån, ganska skarpt också. Därför så kan jag tipsa om ett 4-veckors program. 

 


Lägg på minnet att jag inte är någon kost-exeprt så det kan vara lite olika fel här och där, men om jag nu skulle behöva ställa om mina matvanor så skulle jag göra på detta vis. Du kan ta bort coh lägga till olika rätter om du vet att de är kalori-snåla. Fisk och kyckling är bra efter som de innehåller lite fett.


Detta kan även göras under en 4 månaders period om man fastnat för något speciellt. Man kan även stanna vid kanske vecka 2 om man vet i sig att man inte kan äta mycket till frukost, eller om man bara allmänt tycker att de räcker så.

ANNONS
Av Andréa - 6 februari 2013 15:37

Beskedet kom idag. Nummer 66 i Djurgårdströja, Marcus Sörensen förlänger med DJurgårdens Hockey. Detta betyder att han kommer spela i Djurgårdströjan till slutet av säsongen 2014/2015. Detta gillar vi!

   

Av Andréa - 6 februari 2013 15:15

JAG ÄR HEMMA!!! Åh gud så skönt, trodde jag skulle svimma på engelska, så jävla tråkigt och läraren fattar inte att dyslektiker kan ha fel på typ ALLT så jag fick fett med fel på mitt gramatik-prov. Blev ändå näst-bäst i klassen, men jag menar komigen!!! Jag har suttit i flera år med gramatik och jag kan fortfarande inte en del grunder. Aja, jag vet att jag är bättre än vad hon tror, det är ju trots allt inte jag som sitter och bedömmer fel på prov.


Nu sitter jag och filurar på en sak. Jag har fått en låt på hjärnan och den vill inte försvinna. Grejen är att den inte så dårlig, men vid typ samma årstid och samma tid varje år så fastnar jag för just denna. Den blir aldrig dårlig, BOKSTAVLIGEN.

Av Andréa - 6 februari 2013 00:07

 

Av Andréa - 5 februari 2013 23:51

               

Av Andréa - 5 februari 2013 22:47

Som många tonåringar är så har jag också varit missnöjd med mitt utseende. Men under de senaste månaderna(de som jag också har slitit som en tjur på gymmet) så har jag fått lite av de utseendet jag alltid önskat mig.

   

Här ser man lite av skillnaden i mitt ansikte. Den första tröjan är tagen den 14 Juli och den andra är tagen idag för bara en liten stund sedan. Man märkar ganska stora skillnader i formen, om jag får säga det själv. Min kropp har inte riktigt fått de utseendet jag vill än, men det är bara att käpa på och svettas som en gnu på en varm sommardag.

Av Andréa - 5 februari 2013 16:14

Var i skolan idag och det vara inte så jobbigt som jag trodde att det skulle bli. Brukar annars alltid vara extremt slö efter att ha varit sjuk så jag somnar direkt när jag kommer hem, men inte denna gång tydligen. Tur de! Idag hade vi svenska, hygien och engelska och allt var väldigt... "standard" om man nu kan säga så. Vi gick igenom nationella på svenskan, hygien på hygienen och gramatik på engelskan. Tråkigt men nögvändigt.


På hygienen så var vi i grupper och skulle svara på olika frågor, och jag kommer ihåg att jag fastnade för en fråga. Kommer inte ihåg vad den handlade om men jag började försöka övertala personerna i min grupp om att inte köpa kött från Danmark. Kan ge grisarna som ett exempel. Nu kör vi.

OBS!! Varning för starka bilder!

 

         

Bilden längst upp, så står suggan dygnet runt utan att kunna röra sig varken framåt eller bakåt, tänk er själv att stå så i flera år utan att kunna röra sig. Grisen kan bara lägga sig ner och ställa sig upp, är det ett värdigt liv för en gris? Grisar har ett behov av att böka omkring i halm för att må bra, som ni ser finns det ingen chans för dem att göra det då de inte har halm eller utrymme. Det finns till och med vissa gårdar som har grisar i hagar som sätter en ring genom trynet för att de inte ska kunna böka upp marken vilket gör att minsta beröring på grisens tryne är otroligt smärtsamt för dem.

 

När Grisarna inte får utföra sina behov börjar många med stereotypa beteenden, tuggar på galler och i många fall tuggar sönder kompisens knorr (som ni ser på sista bilden). Oftast pga att det inte kan röra sig som suggorna eller för att de är instängda tillsammans med andra grisar på minimal yta. För att slippa plocka upp sönderbitna svansar hugger skötarna av dem, väldigt smärtsamt och även olagligt. I Sverige finns det regler för att djuren ska ha det så bra som möjligt och att de ska kunna utföra sina naturliga beteenden, tyvärr är vi de enda landet än så länge som jobbar så. Det finns en anledning till varför utländskt kött är billigare.Och jag vet att några av er kommer tycka att "Men om de ändå ska dö så varför ska de få veta hur ett bra liv är?" och jag kan tycka så också ibland, men det är lite så livet fungerar.Vi kommer tillslut dö och då kommer vi bli uppäta, visserligen inte va människor, men av andra organismer. Livet är ett kretslopp, det är bara att inse fakta. Så om man ändå ska dö, varför kan man inte låta djuren få det bra under de korta tiden de har?


Hur som hellst, kan vi komma överens med att enbart köpa griskött från Sverige från och med nu? Jag tänker övertala mamma att göra det, och om hon köper danskt kött så kommer jag inte äta det. För att om du äter det, så kommer du uppmuntra industin.

Presentation

Jag heter Andréa Gidgård. Född året 1996, 16 år det vill säga.
Detta är min berättelse.

Betty Wos gone

Sök i bloggen

Något du vill veta?

2 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ gidgard med Blogkeen
Följ gidgard med Bloglovin'

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013
>>>

Kategorier

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se